الثلاثاء، 18 فبراير 2014

لعشاق الاكل المصرى

من الاكلات النباتيه المفيده صحيا لانها لاتحتوى على دهون مما يجعلها مفيده لكثير من الامراض وكل مكون من مكوناتها لها فؤائد عديده وهى الاكله الجميله والمشهوره فى الصعيد وسريعة التحضير وقليلة التكاليف وجميع المكونات متوافره فى الاسواق
المقادير 
ك طماطم 
حبيتين بازنجان متوسطة الحجم
ربع ك شطه رومى + حبيتين فلفل اخضر حامى حسب الرغبة
حبيتين بطاطس
فصوص ثوم
كوب صغير زيت
توابل
ملعقه صغيره ملح
الطريقة عمل المسقعه
ندق الثوم ونضعة على النار الى ان يكتسب الثوم اللون الذهبى نضع عليه عصير الطماطم ويترك على النار
نحضر طاسه اخرى ونضع الزيت ونقلى الشطة والبازنجان والبطاطس بعد ان يتم تقطيعهم شرائح صغيره او دوائر ومكعبات برضه حسب الرغبة وبعد القلى يتم وضعهم فى الطاسه الثانيه اللى فيها عصير الطماطم والثوم ويترك الخليط على النار لمده نصف ساعة ويرش عليه التوابل والملح ويقدم بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق